Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Термін дії водійських прав – тільки 30 років!

September 4, 2013

Внесено зміни до ряду постанов Кабміну. Зокрема, у Положенні про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженому постановою КМУ від 08.05.93 р. № 340, викладено в новій редакції норму про терміни дії прав: "Національне посвідчення водія України на право керування транспортними засобами відповідної категорії дійсно протягом 30 років з дати його видачі". Раніше термін дії прав становив 50 років.
Централізоване оформлення, видача, повернення та обмін водійських прав здійснюється центрами Державтоінспекції у термін до п`яти робочих днів з дня подання необхідних документів.
Також дозволено складати іспити на отримання прав у центрах Державтоінспекції, незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.
Вилучені водійські посвідчення будуть зберігатися у центрах Державтоінспекції за місцем проживання водіїв.
Особам, які позбавлені права на керування ТЗ за керування такими засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складення теоретичного і практичного іспитів

Постанова КМУ від 12.06.13 р. № 627
набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!