Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Строкові депозити населення в банках України у серпні 2016 року продовжують зростати

September 30, 2016

У серпні 2016 року банки наростили портфель строкових депозитів фізичних осіб в національній валюті на 0,3% – до 120,96 млрд. грн., в іноземній валюті в доларовому еквіваленті майже на 0,4% – до 6,76 млрд. доларів США.
З початку року цей показник в гривні збільшився на 9,58 млрд. грн. (+8,6%), в іноземній валюті в доларовому еквіваленті за 9 місяців практично не змінився.
Строкові вклади населення демонструють з початку року сприятливу динаміку, що позитивно впливає на ліквідність банківської системи та створює міцне підґрунтя для пожвавлення кредитування. Важливо, що приріст забезпечили строкові вклади як в національній валюті, так і в іноземній, в доларовому еквіваленті.
За підсумками серпня гривневі кошти фізичних осіб на вимогу скоротилися на 4,8% до 67,3 млрд. грн. Відтік має сезонний характер і пояснюється головним чином активним використанням населенням коштів з поточних рахунків у відпускний період. Кошти фізичних осіб на вимогу в іноземній валюті за аналогічний період зросли на 3% до 1,68 млрд. доларів США.
В цілому гривневий депозитний портфель фізичних осіб з початку року зріс на 8,52 млрд. грн. (+4,7%) до 188,26 млрд. грн., в іноземній валюті в доларовому еквіваленті – на 0,16 млрд. доларів США (+2%) до 8,442 млрд. доларів США.
* Дані депозитів, що публікуються в «Основних показниках діяльності банків» відрізняються від відповідних даних з підрозділу «Грошово-кредитна статистика», оскільки:
- охоплюють дані банків з урахуванням їх філій за межами України;
- включають лише основну суму без нарахованих відсотків;
- не включають іменні ощадні (депозитні) сертифікати.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Srochnye-depozity-naseleniya-v-bankax-Ukrainy-v-avguste-2016-goda-prodolzhayut-rasti

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!