Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спосіб проведення ДПА – за вибором шкіл

March 25, 2014

Відповідно до наказу МОН від 07.03.14 р. № 216, розширено повноваження педагогічних колективів навчальних закладів, їх співпраця з Інститутами післядипломної педагогічної освіти в реалізації державної політики в галузі та враховано інтереси учнів і їх батьків.
Міністерство пояснило, що загальноосвітні навчальні заклади можуть обирати спосіб проведення державної підсумкової атестації (далі - ДПА):
- за збірниками завдань, затвердженими МОН;
- у вигляді письмових робіт за завданнями, розробленими Інститутами післядипломної педагогічної освіти, за погодженням із Міністерством. Виняток становлять державна підсумкова атестація з української мови у 9 класі (диктант) та державна підсумкова атестація з української мови в 11 класі (переказ), які проводяться за збірниками завдань, затвердженими МОН.
Для проведення державної підсумкової атестації Міністерство пропонує використовувати збірники завдань для ДПА, що видані у 2011 - 2013 роках.
Завдання для ДПА, які будуть підготовлені Інститутами післядипломної педагогічної освіти, мають відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, передбаченим навчальними програмами та Критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти. Загальна кількість варіантів та завдань у варіантах визначається Інститутом післядипломної педагогічної освіти, проте їх зміст та обсяг мають відповідати вимогам щодо оцінювання рівня знань учнів (наказ МОН України від 21.08.13 р. № 1222 "Про затвердження орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти").
Погодження завдань із Міністерством відбуватиметься за спрощеною процедурою:
- до 5 травня поточного року Інститути післядипломної педагогічної освіти направляють завдання в електронному вигляді за адресою: so@iitzo.gov.ua;
- підтвердження погодження на використання завдань надсилатимуться після їх розгляду максимально оперативно також в електронному вигляді.

Лист МОН від 20.03.14 р. № 1/9-158.


Новини за темою:

Порядок закінчення навчального року та проведення ДПА

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!