Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спиртові настої реалізуються виключно у флаконах з медичного скла

January 17, 2015

Відповідно до ст. 14 Закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" спирт етиловий, який використовується як лікарський засіб, та спиртові або водно-спиртові настої реалізуються вроздріб тільки через аптеки у флаконах з медичного скла об`ємом не більше ніж 100 куб. сантиметрів, крім таких лікарських засобів, як бальзами.
Під час держреєстрації лікарських засобів здійснюється всебічна оцінка реєстраційних матеріалів на лікарський засіб, в тому числі досліджень, на яких ґрунтується вибір первинного пакувального матеріалу та доведення відсутності взаємодії між лікарським засобом та пакувальним матеріалом, зокрема контейнером чи флаконом.
За даними Держреєстру лікарських засобів України деякі лікарські засоби, до складу яких входить спирт етиловий, зареєстровано у формі розчину для зовнішнього застосування у скляних або полімерних флаконах.
Отже, з метою врегулювання питання щодо реалізації лікарських засобів, до складу яких входить етиловий спирт, заявникам та власникам реєстраційних посвідчень на лікарські засоби, що містять спирт етиловий та спиртові або водно-спиртові настої, рекомендовано протягом 6 місяців внести зміни до реєстраційних матеріалів в частині вилучення фасування у полімерних флаконах об`ємом не більше ніж 100 куб. сантиметрів.
Роз’яснення МОЗ від 13.01.14 р.

Новини за темою:
Уряд скасував ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів
Після перереєстрації строк застосування ліків не обмежується

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!