Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Створення копій унікальних документів для страхового фонду за новим Порядком

October 20, 2015

Затверджено Порядок створення копій унікальних документів для страхового фонду і фонду користування, реставрації, ремонту або консервації унікальних документів.

Дія цього Положення поширюється на центральні та галузеві державні архіви, Державний архів в АР Крим, державні архіви областей, м. Києва і Севастополя, Інститут архівознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, архівні відділи районних, районних у м. Києві і Севастополі державних адміністрацій, міських рад (далі - архівні установи), які відповідно до законодавства ведуть облік унікальних документів Національного архівного фонду (далі - унікальні документи), юридичних та фізичних осіб, у власності яких перебувають унікальні документи (далі - власники), та уповноважених ними осіб.

Власники унікальних документів або уповноважені ними особи зобов'язані створити копії унікальних документів для страхового фонду і фонду користування, у разі потреби забезпечити проведення невідкладної реставрації, ремонту або консервації унікальних документів.

Власники унікальних документів або уповноважені ними особи надають унікальні документи архівним установам, де зазначені унікальні документи перебувають на обліку, для створення копій для страхового фонду і фонду користування.

Власники унікальних документів або уповноважені ними особи проводять невідкладну реставрацію, ремонт або консервацію в архівній установі, де зазначені унікальні документи перебувають на обліку.

Створення копій для страхового фонду і фонду користування унікальними документами здійснюється архівними установами за рахунок коштів держбюджету.

Проведення реставрації, ремонту або консервації унікальних документів в архівній установі здійснюється на договірних засадах на підставі поданих власником документів або уповноваженою ним особою замовлення.

Оплата послуг, наданих архівною установою, здійснюється власником або уповноваженою ним особою відповідно до цін і тарифів, затверджених згідно з чинним законодавством.

Архівні установи надають власникам документів або уповноваженим ними особам допомогу в проведенні робіт з реставрації, ремонту або консервації унікальних документів у межах виділених асигнувань.

Наказ Мінюсту від 28.09.15 р. № 1829/5 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 23.10.15 р. № 82.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!