Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вдосконалюється порядок заповнення та подання роботодавцями інформації про вакансії

September 28, 2016

Мінсоцполітики оприлюднило  проект наказу „Про внесення змін до наказу  Міністерства соціальної політики України  від 31 травня 2013 р. № 316”.

Документом планується затвердити у новій редакції:

- форму №3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)";

- Порядок подання форми звітності №3-ПН.

Практика застосування Форми № 3-ПН засвідчила необхідність спрощення процедури її заповнення роботодавцем та надання роботодавцю можливості щодо уточнення раніше поданої інформації. Також для здійснення належного аналізу заявлених вакансій слід передбачити у Формі №3-ПН розширену інформацію щодо розмірів заробітної плати.
Крім цього, у зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства, виникла необхідність змінити у Формі №3-ПН назви освітньо-кваліфікаційних рівнів претендетнів на вакансію та включити до окремих категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, учасників АТО та внутрішньопереміщених осіб.

У проекті нового Порядку зазначено, що форма звітності №3-ПН подається:

- до базового центру зайнятості незалежно від місцезнаходження;
- за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше ніж через 3 (три) робочі дні з дати відкриття вакансії (раніше-10). Датою відкриття вакансії і надалі буде  наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

Пояснювальна записка до проекту.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Sovershenstvuetsya-poryadok-zapolneniya-i-predstavleniya-rabotodatelyami-informacii-o-vakansiyax

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!