Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Стан збереження майна, що перебуває у податковій заставі, перевірятимуть за новим Положенням

July 27, 2017

Ззатверджено Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.
Метою проведення такої перевірки є встановлення фактичної (фізичної) наявності у платника податків такого майна та документального підтвердження його руху за даними бухгалтерського та податкового обліку, що ведеться платником податків.
Перевірка стану збереження заставного майна (далі – перевірка) проводиться в разі поширення на майно платника податків права податкової застави.
Право на проведення перевірки належить контролюючому органу, на який згідно з ПК покладається виконання такої функції. Про проведення перевірки платник податків попередньо повідомляється.
Перевірка може проводитись протягом робочого дня платника податків, починаючи з дня опису майна у податкову заставу, та може проводитись безпосередньо у платника податків (за його місцезнаходженням, за місцезнаходженням майна, що перебуває у податковій заставі, в інших місцях зберігання такого майна) або у відповідному контролюючому органі.
Перевірка може проводитись шляхом візуального контролю наявності у такого платника майна і стану його збереження, а також шляхом перевірки відповідних документів бухгалтерського та податкового обліку та іншої інформації щодо наявності такого майна, його руху та стану збереження на момент проведення перевірки.
Перевірка може проводитись одночасно з документальною (плановою або позаплановою) або фактичною перевіркою відповідно до вимог Кодексу з урахуванням особливостей, визначених цим Положенням.
За результатами проведеної перевірки складається акт про проведення перевірки стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, який реєструється в журналі реєстрації актів перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Якщо платник податків не погоджується з фактами, зазначеними в акті перевірки, такий платник може на окремому аркуші висловити свої зауваження, які стануть невід'ємною частиною акта перевірки.

Наказ Мінфіну від 16.06.17 р. № 584 набуде чинності з дня опублікування.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!