Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Складаємо заяву для переходу на третю групу єдиного податку

February 27, 2015

Сільгосппідприємство в I кварталі 2015 року перебувало на загальній системі оподаткування, а з 01.04.15 р. планує перейти на сплату єдиного податку третьої групи. Які документи та в які строки необхідно подати?
Сільськогосподарському підприємству для переходу з 01.04.15 р. на третю групу єдиного податку слід подати не пізніше 16.03.15 р. до контролюючого органу за місцем податкової адреси Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування та Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. Форми цих документів затверджено наказом Мінфіну від 20.12.11 р. № 1675. На сьогодні на погодженні знаходиться проект наказу, яким буде затверджено нові форми цих документів.
В Розрахунку слід відображати показники за період з 1 січня до 31 грудня 2014 року.

Що зазначати в рядку 7 «Місце здійснення діяльності» Заяви, якщо сільгосппідприємство планує реалізовувати свою продукцію як на території України, так і на експорт?
У Заяві зазначається перелік обов’язкових відомостей, зокрема місце провадження господарської діяльності.
Місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого здійснюється щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та управління й облік.
У разі здійснення діяльності в заздалегідь не визначених місцях (зокрема, реалізація продукції по всій території України та за кордоном) юридична особа в ряд. 7 «Місце провадження господарської діяльності» Заяви зазначає своє місцезнаходження згідно із його реєстраційними документами.

Чи обов’язково заповнювати графу 9 Заяви, у якій зазначається середньооблікова чисельність працівників юридичної особи, що переходить на третю групу єдиного податку?
Платниками третьої групи єдиного податку можуть бути юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 20 000 000 грн. Тобто Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII, який набув чинності 01.01.15 р., скасовано обмеження щодо середньооблікової кількості працівників для платників єдиного податку – юридичних осіб.
До набрання чинності наказу, яким буде затверджено нову форму Заяви з урахуванням вищевказаних змін, суб’єкт господарювання повинен заповнювати графу 9 та зазначати в ній середньооблікову чисельність працівників. Однак цей показник не впливатиме на рішення щодо реєстрації підприємства платником єдиного податку третьої групи.

Більш докладну консультацію див. у журналі „БАЛАНС-АГРО” від 02.03.15 р. № 9.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!