Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Складання протоколу про порушення законодавства про надра

October 29, 2013

Затверджено Інструкцію, яка встановлює механізм складання уповноваженими посадовими особами Державної служби геології та надр України протоколів про адміністративні правопорушення, визначає процедуру розгляду справ про адміністративні правопорушення, накладення адміністративних стягнень, передбачених статтями 57, 58 КУпАП, а також встановлює порядок обліку матеріалів про адміністративні правопорушення. 
При виявленні порушень вимог законодавства про надра, які вчинені посадовими особами підприємств, установ та організацій, їх структурних або відокремлених підрозділів незалежно від форм власності та видів господарської діяльності, протокол складається відносно особи, яка вчинила порушення, а якщо таку особу встановити неможливо, - то відносно посадової особи, яка відповідає за стан надрокористування на цьому підприємстві (в установі, організації), а у разі, якщо така особа не призначена, - відносно керівника підприємства, установи чи організації.
При складанні протоколу в ньому обов`язково вказується відповідна стаття  КУпАП, згідно з якою передбачено адміністративну відповідальність.
Якщо правопорушення вчинено кількома особами, то протокол складається на кожну особу окремо.
Якщо правопорушення пов`язане з необхідністю стягнення коштів та відшкодування збитків, завданих державі внаслідок порушення, то про це зазначається в протоколі.
Протокол підписується уповноваженою посадовою особою органу держгеоконтролю, яка його склала, особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, за наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами.
У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу в ньому робиться відповідний запис. При цьому його відмова від підписання протоколу не припиняє провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Наказ Мінекології від 14.08.13 р. № 347 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!