Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Складання та подання торгівцями ЦП адмінданих до НКЦПФР - по-новому

January 14, 2016

Внесено зміни до Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Зокрема, передбачено збільшення кількості довідок, що входять до складу щомісячних адміністративних даних організатора торгівлі.
Так, щомісячні адміністративні дані організатора торгівлі складаються з:
- довідки про перелік членів фондової біржі, торговців цінними паперами та їх уповноважених представників, допущених до укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів та інших фінансових інструментів на організаторі торгівлі;
- довідки про пруденційні нормативи організатора торгівлі;
- довідки про розрахунок коефіцієнта покриття зобов'язань учасників клірингу;
- довідки про вихідні дані для розрахунку розміру власних коштів;
- довідки про вихідні дані для розрахунку фіксованих накладних витрат;
- довідки про вихідні дані для розрахунку вартості високоліквідних активів;
- довідки про вихідні дані для розрахунку нормативу достатності власних коштів та коефіцієнта покриття операційного ризику.
Раніше щомісячні дані складалися з довідки про перелік членів фондової біржі, торговців цінними паперами та їх уповноважених представників, допущених до укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів та інших фінансових інструментів на організаторі торгівлі.
Крім цього, встановлено строки подання організаторами торгівлі щомісячних адміністративних даних до НКЦПФР. Щомісячні адміністративні дані необхідно буде подавати до НКЦПФР не пізніше останнього числа місяця, наступного за звітним.

Рішення НКЦПФР від 01.12.15 р. № 2003 набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Готується до опублікування в ”Офіційному віснику України” від 22.01.16 р. № 4.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!