Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Скорочено перелік документів, необхідних для відкриття кореспондентського рахунку банку

December 19, 2013

З метою приведення нормативно-правових актів НБУ у відповідність до вимог Закону України від 24.05.12 р. № 4839-VI "Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та Закону України від 02.10.12 р. № 5411-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб" внесені зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 16.08.06 р. № 320. Зокрема, був скорочений перелік документів, які надаються для відкриття кореспондентського рахунку банку.
До нового переліку входять:
1) заява про відкриття кореспондентського рахунку в Національному банку України;
2) картка із зразками підписів та відбитка печатки банку‚ засвідченими нотаріально (кількість примірників обумовлюється сторонами);
3) копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що містить відомості про юридичну особу, засвідчена нотаріально або територіальним управлінням.
Також установлено, що якщо державна реєстрація юридичної особи проведена до 16.12.12 р., то для відкриття кореспондентського рахунку банку (філії) може використовуватися довідка про взяття на облік, видана до 16.12.12 р. органом статистики, державної податкової служби та Пенсійним фондом України.

Постанова Правління НБУ від 08.11.13 р. № 458 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!