Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Соцстрахівська путівка видається тільки після її часткової оплати

February 23, 2015

Згідно з Порядком отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - Порядок), часткова оплата вартості путівки до санаторію вноситься до каси страхувальника за основним місцем роботи застрахованої особи, а при відсутності каси - через установу банку на транзитний рахунок органу Фонду за місцем обліку страхувальника. Часткова оплата вартості путівки до санаторію-профілакторію вноситься до каси підприємства, на утриманні якого перебуває цей санаторій-профілакторій.
Сума оплати часткової вартості путівки, внесена застрахованою особою до каси, має бути перерахована на транзитний рахунок робочого органу Фонду протягом 3 банківських днів після її внесення.
За відсутності квитанції до прибуткового касового ордера або квитанції про часткову оплату вартості путівки застрахованій особі путівка не видається.
Сума витрат Фонду на путівки, видані з порушенням цього Порядку, у тому числі невикористані, не береться до заліку та відшкодовується за рахунок страхувальника.
Страхувальники та інші отримувачі страхових коштів у разі порушення порядку використання страхових коштів відшкодовують Фонду в повному обсязі неправомірно витрачену суму страхових коштів та/або вартість наданих соціальних послуг і сплачують штраф у розмірі 50 % такої суми.
Таким чином, путівка застрахованій особі видається тільки після оплати часткової вартості путівки.

Лист ФСС з ТВП від 12.01.15 р № 8-37-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!