Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Знижено тарифи на теплову, електричну енергію та транспортування газу

January 3, 2014

На підставі рішень про зниження граничних рівнів цін на газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, і для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання НКРЕ перерахувала в сторону зменшення тарифи:
– на виробництво теплової енергії по 48 компаніям, що здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії;
- на відпуск електроенергії по 33 ТЕЦ, які здійснюють її продаж в Оптовий ринок електричної енергії України;
- на транспортування природного газу розподільними трубопроводами, магістральними трубопроводами та загального тарифу на транспортування природного газу для 50 газорозподільних компаній та 2 газотранспортних підприємств.
Також варто зазначити, що в подальшому НКРЕ щокварталу перераховуватиме тарифи для виробників електричної та теплової енергії відповідно до знижених граничних рівнів цін на газ і тарифів на його транспортування.
На виконання доручення Президента України НКРЕ прийняла рішення, за яким з 01.01.14 р. знижено граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, до рівня 2448 грн./тис. куб. м. Також знижено для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання на I квартал 2014 р. до рівня 3113 грн./тис. куб. м. Зниження ціни до рівня 2448 грн./тис. куб. м також передбачено і на газ, що реалізується для виробництва теплової енергії установам та організаціям, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів.
При цьому, для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, до кінця 2014 р. граничний рівень ціни прогнозується незмінний, а для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання прогнозується поступове, щоквартальне зниження цін.

За матеріалами НКРЕ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!