Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Випадки, при яких не справляється авансовий внесок при виплаті дивідендів

December 5, 2017

Відповідно до пп. 57.1№.3 Податкового кодексу (далі – ПК) авансовий внесок, передбачений пп. 57.1№.2 ПК, не справляється в разі виплати дивідендів:
• на користь власників корпоративних прав материнської компанії, що сплачуються в межах сум доходів такої компанії, отриманих у вигляді дивідендів від інших осіб.
Якщо сума виплат дивідендів на користь власників корпоративних прав материнської компанії перевищує суму отриманих такою компанією дивідендів, дивіденди, сплачені в межах такого перевищення, підлягають оподаткуванню за правилами, встановленими пп. 57.1№.2 ПК.
З метою оподаткування материнська компанія веде наростаючим підсумком облік дивідендів, отриманих нею від інших осіб, та дивідендів, сплачених на користь власників корпоративних прав такої компанії, і відображає у податковій звітності дивіденди в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує фінансову політику;
• платником податку на прибуток, прибуток якого звільнений від оподаткування відповідно до положень ПК, у розмірі прибутку, звільненого від оподаткування в період, за який виплачуються дивіденди;
• фізособам згідно із пп. 57.1№.4 ПК виплата дивідендів на користь фізосіб (у т. ч. нерезидентів) за акціями або корпоративними правами, які мають статус привілейованих або інший статус, що передбачає виплату фіксованого розміру дивідендів чи суми, яка є більшою за суму виплат, розраховану на будь-яку іншу акцію (корпоративне право), емітовану таким платником податку, прирівнюється з метою оподаткування до виплати заробітної плати з відповідним оподаткуванням.
При цьому така виплата не підлягає оподаткуванню як дивіденди згідно з положеннями розд. IV ПК.
Інститути спільного інвестування звільняються від обов’язку сплати авансових внесків з податку на
прибуток у разі виплати дивідендів (пп. 57.1№.6 ПК).

ДФС у Дніпропетровській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!