Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Систему ризиків із ПДВ буде тимчасово зупинено

December 11, 2017

Мінфін разом із Комітетом ВРУ прийняли спільне рішення зупинити роботу системи ризиків із ПДВ для того, щоб разом з експертами, бізнесом та народними депутатами напрацювати узгоджене рішення, яке не нестиме значних ризиків для всіх сегментів бізнесу і водночас буде ефективним інструментом боротьби зі схемами з розкрадання ПДВ. Відповідне рішення було враховане в законопроекті № 6776-д, який Верховна Рада ухвалила 07.12.17 р.
Законопроектом № 6776-д, крім усього іншого, передбачено норми, спрямовані на вирішення проблем платників податків через блокування податкових накладних. Закон набуде чинності з 01.01.18 р.
Так, виключається з ПК п. 74.2, відповідно до якого критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних, розробляються Мінфіном. Розробка критеріїв передається Кабміну.
Податкові накладні/розрахунки коригування (далі – ПН, РК), реєстрацію яких у ЄРПН зупинено, реєструються 02.01.18 р., крім:
– ПН/РК, за якими станом на 01.12.17 р. не подано пояснення і документи;
– ПН/РК, за якими прийнято рішення про відмову в реєстрації і станом на 01.12.17 р. не розпочато процедуру оскарження в адміністративному або судовому порядку.
ПН/РК, реєстрацію яких зупинено з 01.12.17 р. до набуття чинності цього Закону та за якими після 01.12.17 р. платником податку подано пояснення і копії документів, реєструються в порядку, що діяв до набуття чинності цього Закону.
У разі якщо протягом 5 робочих днів не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день за днем закінчення строку розгляду пояснень і документів платника податку.
Кабмін має:
– протягом двох місяців із дня набуття чинності цього Закону – визначити порядок зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН;
– у 3-місячний строк із дня набуття чинності цього Закону – прийняти нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.
Текст поправок 80, 179, 213, 244 див. у «Порівняльній таблиці до другого читання 07.12.2017» за посиланням.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!