Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Штрафи за несвоєчасне подання податкової звітності

December 27, 2016

ДФС у листі від 16.12.2016 № 27289/6/99-99-12-03-03-15 нагадала, що неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності слід розуміти як порушення податкового законодавства внаслідок невиконання податкового обов’язку.
Платник податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених ПКУ та законами з питань митної справи.
У разі якщо платник податків не сплачує, зокрема, узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у  розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.
Після закінчення встановлених Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.
Неподання або несвоєчасне подання посадовими особами підприємств, установ та організацій платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов’язкових платежів) тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вищезазначені дії вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/SHtrafy-za-nesvoevremennoe-predstavlenie-nalogovoj-otchetnosti

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!