Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фінансова звітність: перший крок до прозорості та інформативності

March 24, 2017

В умовах політики євроінтеграції нашої держави на діяльність суб’єктів господарювання, у тому числі й державного сектора, суттєво впливають фактори зовнішнього середовища, зокрема пов’язані із привабливістю для зарубіжних інвесторів. У таких умовах фінансова звітність має не лише відображати економічні показники відповідного періоду, а й бути основним джерелом фінансової інформації, за допомогою якої можна визначити спроможність установи чи бюджету виконувати свої зобов’язання та бути надійним партнером у зовнішньоекономічній діяльності.
Саме такі фактори стали ключовими для розробки та впровадження чотирьох нових НП(С)БОДС :
• 101 «Подання фінансової звітності»;
• 102 «Консолідована фінансова звітність»;
• 103 «Фінансова звітність за сегментами»;
• 105 «Фінансова звітність в умовах гіперінфляції».
Під час складання фінансової звітності за І квартал застосовується лише НП(С)БОДС 101 «Подання фінансової звітності». Оскільки фінзвітність за І квартал є проміжною, вона складається лише із двох форм: Баланс (форма № 1-дс) та Звіт про фінансові результати (форма № 2-дс).
З огляду на те що такі форми подаватимуться бюджетними установами вперше, у цьому випуску «Школи бухгалтера – розпорядника бюджетних коштів» ми зосередили увагу на перенесенні даних річного балансу та практичних аспектах заповнення Звіту про фінансові результати.
У другому півріччі ми повернемось до вивчення НП(С)БОДС 101 та розглянемо докладно його вимоги та правила практичного застосування.

Тетяна ЛАРІКОВА, Олена ЦЯТКОВСЬКА,
експерти ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!