Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Облік у фермерських господарствах

March 31, 2017

Шановні колеги!

Редакція журналу «БАЛАНС-АГРО» надає можливості читачам підвищувати професійний рівень у практичний спосіб, доступній формі та зручний час!
Черговий випуск «Школи бухгалтера сільськогосподарської галузі» за березень 2017 року присвячено актуальним особливостям обліку у фермерських господарствах (далі – ФГ). Ми підготували номер таким чином, щоб полегшити роботу керівникам, юристам, бухгалтерам і членам ФГ. У ньому ви знайдете матеріали про створення ФГ та членства в ньому, земельні та трудові відносини, особливості оподаткування та обліку основних операцій у фермерів тощо.
Упевнені, наші консультації допоможуть вам створити та вести ефективний агробізнес.

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «Школи бухгалтера сільськогосподарської галузі» за березень 2017 рік.

Організаційні основи та економічний механізм діяльності ФГ
ФГ як юридична форма організації підприємницької діяльності просте й складне водночас. Воно може існувати як в особі приватного підприємця, так і в статусі юрособи. Однак на сьогодні є певні прогалини в правовому регулюванні, насамперед пов’язані зі статутом. У нашому матеріалі розглянемо важливі аспекти, які стосуються створення та функціонування ФГ: порядок створення, органи управління, членство і трудові відносини та багато іншого. Окрему увагу зосереджено на обґрунтуванні об’єктів бухобліку ФГ залежно від його організаційно-технологічних особливостей.

Форми ведення бухобліку у ФГ
Для ведення бухобліку ФГ самостійно обирає форму його організації: уведення до штату посади бухгалтера або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером; користування послугами спеціаліста з бухобліку; ведення на договірних засадах бухобліку централізованою бухгалтерією або аудиторською фірмою; самостійне ведення бухобліку та складання звітності безпосередньо головою господарства або за його дорученням одним із членів. Прогресивним варіантом організації обліку у ФГ є одержання бухгалтерських послуг через сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. У статті ми розповімо, яку з форм ведення бухобліку доцільно обрати та як побудувати систему бухгалтерських регістрів, щоб без проблем скласти фінансову та статистичну звітність.

Оподаткування ФГ
Держава встановила деякі особливості щодо діяльності ФГ, їх оподаткування та пільг. У цьому розділі розглянемо детально принципи та методику спрощеної системи оподаткування ФГ: об’єкти та база оподаткування, як стати платником єдиного податку, особливості оподаткування новостворених та реорганізованих господарств тощо.

Облік земель ФГ
Для ФГ земля – це одночасно і предмет, і засіб праці. Водночас правовий статус земель, на яких працює ФГ, безпосередньо впливає на правила їх відображення в бухобліку. У цьому матеріалі висвітлимо послідовність обліку основних операцій із земельними ділянками ФГ: придбання, передача як внесок до статутного капіталу іншого підприємства, оренда, права користування, поліпшення родючості ґрунтів, зміна цільового використання, продаж тощо.

Облік складеного капіталу ФГ
Бухгалтерський облік операцій зі складеним капіталом у ФГ завжди викликав запитання. Пов’язано це насамперед із нормативною неврегульованістю таких операцій. Пропонуємо з’ясувати облікові проблеми разом.

Облік витрат та результатів господарської діяльності ФГ
У цьому матеріалі ми докладно розкажемо, як ФГ слід відображати в бухобліку операції з формування доходів, витрат та результатів діяльності. Окрему вагу приділимо питанню аналітичного обліку та калькулюванню. Розповімо, як організувати облік витрат виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг таким чином, щоб без проблем складати фінансову та статистичну звітність.

Умови отримання та облік бюджетної дотації для ФГ
Дотація – це грошові кошти, які надаються підприємству з держбюджету безповоротно й не мають цільового призначення. ФГ може отримати бюджетну дотацію за умови подання заяви до ДФС за місцем свого обліку як платника ПДВ і внесення його до Реєстру отримувачів бюджетної дотації. У цій статті розкажемо, як ФГ отримати дотацію та висвітлимо порядок її бухобліку.

І на завершення – тести для самоконтролю! Ви можете перевірити рівень оволодіння прочитаним матеріалом у себе та своїх колег.

Школа доступна в електронній версії (БСБ).
Щоб отримувати випуски «Школи бухгалтера сільськогосподарської галузі»:

• передплатіть друковану версію видання;
• зареєструйтеся в програмі «Усе включено» на сайті www.promo2017.balance.ua;
• установіть електронну версію БСБ на комп'ютер;
• отримайте «Школу бухгалтера сільськогосподарської галузі» в БСБ.

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2017 рік,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!