Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Сільгосптоваровиробника включено до Реєстру отримувачів дотації: чи подавати звіт про суми податкових пільг?

July 6, 2017

Починаючи з 01.01.17 р. у зв’язку із скасуванням спецрежиму обкладення ПДВ усі сільгосптоваровиробники, які були зареєстровані як суб’єкти спецрежиму оподаткування, переведені на загальну систему обкладення ПДВ.
При цьому, відповідно до вимог ст. 161 Закону від 24.06.04 р. № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі – Закон № 1877), сільгосптоваровиробники мають право на бюджетну дотацію для свого розвитку та стимулювання виробництва сільгосппродукції (далі – бюджетна дотація) після їх унесення контролюючим органом до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.
Згідно з п. 2 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 27.12.10 р. № 1233 (далі – Порядок № 1233), суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає Звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт) за формою згідно з додатком.
Пунктом 4 розд. І Порядку, затвердженого наказом ДПАУ від 29.03.11 р. № 167, визначено, що суми ПДВ, не сплачені платником до держбюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, розраховуються залежно від особливостей оподаткування.
Відповідно до п. 8 Порядку № 1233 податкові пільги визначаються за операціями з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення ПДВ і відповідно до Податкового кодексу та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою.
Отже, подання Звіту сільгосптоваровиробниками, включеними до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, за результатами отримання бюджетної дотації не здійснюється, оскільки такі сільгоспвиробники сплачують ПДВ на загальних підставах.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!