Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ - 2015

January 22, 2015

У зв`язку із змінами, внесеними Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII, ДФС надала рекомендації щодо справляння у 2015 році збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності (далі - Збір).
Зокрема, платниками Збору визначено суб`єктів господарювання, їх відокремлені підрозділи, у тому числі уповноважених осіб договорів простого товариства, які:
- провадять діяльність з постачання природного газу споживачам на підставі укладених з ними договорів;
- споживають імпортований ними природний газ як паливо або сировину;
- споживають видобутий ними природний газ як паливо або сировину.
Об`єктом оподаткування Збором є вартість природного газу в обсязі:
- відпущеному кожній категорії споживачів у звітному періоді;
- імпортованому у звітному періоді платником, що споживає імпортований ним природний газ як паливо або сировину;
- видобутому та спожитому як паливо або сировина нафтогазовидобувним підприємством або його підрозділами, за виключенням обсягу природного газу, визнаного рециркулюючим у значенні підпункту 14.1.126 ПК.
За обсяги природного газу, що постачається для населення, Збір справляється у розмірі 4 %, а для інших категорій споживачів - 2 %.
Базовий податковий (звітний) період для Збору - календарний місяць.
Податкові декларації зі Збору встановленою за формою подаються протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, контролюючим органам, за місцем податкової реєстрації.
Збір сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, за місцем податкової реєстрації, за винятком платників, що споживають імпортований ними природний газ як паливо або сировину, та сплачують Збір до або в день подання митної декларації.
До затвердження Мінфіном нової форми податкової декларації  платникам Збору рекомендовано застосовувати форму податкової декларації зі Збору, затверджену наказом ДПАУ "Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності".
Лист ДФС від 20.01.15 р. № 1427/7/99-99-15-04-02-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!