Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З нового року певні доплати вже включаються до розміру мінімальної зарплати

February 6, 2017

Підвищення мінімальної заробітної плати, а також зміна системи оплати праці викликали у роботодавців безліч запитань щодо порядку нарахування заробітної плати, розрахунку її складових, проведення доплат до рівня мінімальної заробітної плати, а також щодо врахування доплат і надбавок при нарахуванні зарплатні.
До січня 2017 року доплати нараховувалися понад розмір мінімальної заробітної плати, а з нового року за новими законами певні доплати вже включаються до розміру мінімальної заробітної плати.
Так, на онлайн-прийом громадян фахівців Держпраці надали відповідь: чи включаються до мінімальної заробітної плати 10 % доплати за використання дезинфікуючих засобів, доплата за роботу у вечірній час та індексація заробітної плати?
Мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюється у розмірі, не меншому за прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року. Прожитковий мінімум на одну працездатну особу з 01 січня 2017 року становить 1600 гривень.
Вичерпний перелік доплат, які не враховуються при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру, визначений статтею 3 Закону України «Про оплату праці».
Це доплати за:
- роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я;
- роботу в нічний та надурочний час;
- роз’їзний характер робіт;
- премії до святкових і ювілейних дат.
Таким чином, доплати за використання в роботі дезинфікуючих засобів, за роботу у вечірній час та індексація заробітної плати включаються до розміру мінімальної заробітної плати.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/S-novogo-goda-nekotorye-doplaty-uzhe-vklyuchayutsya-v-razmer-minimalnoj-zarplaty.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!