Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 23.09.14 р. Нацбанк зменшив розмір обов’язкового продажу надходжень в інвалюті до 75 %

September 22, 2014

З огляду на позитивні наслідки застосування НБУ антикризових заходів у сфері валютного регулювання та поточний стан валютного ринку України НБУ прийнято постанову “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України” (далі – постанова).

Цією постановою передбачено зменшення розміру обов’язкового продажу надходжень в інвалюті зі 100 % до 75 %.

Постановою також скасовано раніше запроваджену вимогу щодо обов’язкової конвертації в гривню переказів в інвалюті з-за кордону на користь фізосіб без відкриття рахунку.

Разом з тим, ураховуючи посилення напруги на готівковому сегменті валютного ринку, постановою передбачено зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень. Зазначене обмеження не поширюється на випадки купівлі фізособами-резидентами готівкової інвалюти з метою погашення зобов’язань в інвалюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками.

Крім того, постанова передбачає запровадження додаткових антикризових заходів у сфері здійснення деяких валютних операцій (імпорту без увезення товару на територію України, перерахування резидентами за межі України коштів в інвалюті з метою викупу в нерезидентів корпоративних прав, здійснення операцій на підставі індивідуальних ліцензій НБУ тощо).

Ці заходи мають виключно запобіжний і тимчасовий характер та будуть скасовані одразу після мінімізації відповідних негативних факторів на валютному ринку.

Постанова НБУ від 22.09.14 р. № 591 набула чинності з 23.09.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!