Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 2016 року бізнес перевірятимуть тільки раз на рік – затверджено План комплексних перевірок

December 23, 2015

Мінекономрозвитку затвердило План комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу.
З нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше.
До Плану комплексних планових заходів державного нагляду увійшли понад 13 тисяч компаній різних форм власності, з різних секторів економіки та з різними ступенями ризику.
Перевірка відбуватиметься у визначений термін та раз на рік. Усі органи контролю, які запланували перевірити даного суб’єкта, зможуть його перевірити виключно у визначені дати. Суттєва перевага полягає ще й у тому, що планова перевірка не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, якщо інше не передбачено законом.
В Плані комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік зазначені: назва суб’єкта господарювання, ідентифікаційний код або реєстраційний номер облікової картки платника податків ФОП, перелік органів державного нагляду (контролю), які мають перевірити цього суб’єкта господарювання та дата початку проведення комплексного планового заходу.
Кожен орган перевірки, зазначений у комплексному плані, зобов'язаний дотримуватися дати початку перевірки, а також привести у відповідність дату, зазначену у його плані заходів державного нагляду (контролю).

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!