Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 19.11.14 р. діють зміни до Порядку обліку платників податків

November 19, 2014

Затверджено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів.

Зокрема, встановлено, що якщо багатостороння угода про розподіл продукції передбачає можливість реєстрації не лише оператора, але й інвесторів як платників ПДВ за угодою, то податкові номери інвесторам за такою угодою надаються контролюючими органами за місцем обліку інвесторів як платників ПДВ за угодою про розподіл продукції.

Дата зняття з обліку ФОП відповідає даті отримання повідомлення держреєстратора про проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП. Дані про зняття з обліку фіксуються у журналі за формою № 6-ОПП.

Дані про зняття з обліку ФОП передаються контролюючим органом за основним місцем  обліку такого платника до ЄДР із зазначенням: дати та номера запису про зняття з обліку, назви та ідентифікаційного коду контролюючого органу, в якому платника податків знято з обліку.

Крім цього, установлено, що контролюючі органи протягом 10 робочих днів з 19.11.14 р. здійснюють зняття з обліку ФОП, які не були зняті з обліку після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

У разі отримання відомостей про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за їх рішенням або припинення незалежної профдіяльності  фізосіб відповідно до постанови КМУ „Про порядок припинення підприємницької діяльності та незалежної професійної діяльності особами, які переселилися з тимчасово окупованої території, за їх рішенням” контролюючі органи за місцем перебування осіб здійснюють обробку таких відомостей та проводять заходи щодо зняття таких осіб з обліку.

Наказ Мінфіну від 14.11.14 р. № 1127 набув чинності з 19.11.14 р. („Урядовий кур’єр” від 19.11.14 р. № 215).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!