Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 січня 2018 року в Україні набувають чинності нові вимоги до виробів із какао та шоколаду

December 20, 2017

Наказ Мінагрополітики від 13.04.16 р. № 157 вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів із шоколаду та какао. Вони надають споживачу вищий рівень поінформованості та впевненості у високій якості продукту, який вони купують.
Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів із какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати із кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном.
Європейські вимоги розповсюджуються на всі види шоколадних виробів. «Наприклад, у темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35 % какао-продуктів, у перерахунку на суху речовину. У молочному – понад 25 %, та не менше 14 % молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20 % какао-масла та понад 14 % – молочних продуктів. Таким же чином чітко прописано вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів із використанням шоколаду», – відзначила Ольга Трофімцева.
У разі невідповідності продукту даним вимогам він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!