Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 січня 2016 року повірка, обслуговування та ремонт лічильників здійснюватиметься безкоштовно

July 14, 2015

Затверджено Порядок подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт.
Цим Порядком визначається процедура подання засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізосіб, на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж).
Дія Порядку поширюється на суб`єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання (далі - виконавці), а також споживачів відповідних послуг - фізосіб, у власності яких перебувають засоби вимірювальної техніки.
Періодичній повірці, обслуговуванню та ремонту підлягають засоби вимірювальної техніки, які введені в експлуатацію в установленому порядку.
Обслуговування засобу вимірювальної техніки здійснюється під час його періодичної повірки, якщо інше не передбачено нормативною документацією.
Порядок проведення періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів, а також норми часу, необхідного для проведення повірки таких засобів, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері метрології та метрологічної діяльності.
Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок виконавців.
Виконавець не пізніше ніж за місяць до настання строку проведення періодичної повірки засобу вимірювальної техніки або протягом 3-х робочих днів з дня отримання відомостей про необхідність його ремонту інформує про це споживача шляхом надсилання повідомлення рекомендованим листом з повідомленням про вручення або в інший спосіб, що підтверджуватиме отримання його споживачем.
Споживач забезпечує у зазначений в повідомленні строк доступ представника виконавця до засобу вимірювальної техніки.

Постанова КМУ від 08.07.15 р. № 474 набуде чинності з 01.01.16 р.

Новини за темою:
За повірку лічильників гарячої води і тепла більше платити не потрібно
Юрособи та ФОП можуть встановлювати декілька електролічильників

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!