Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Із 1 серпня діятимуть пільгові ставки акцизу на ввезення б/у авто

July 8, 2016

У газеті «Голос України» від 07.06.2016 р. опубліковано Закон України «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» від 31.05.2016 р. 1389-VIII. Документ набере чинності з 01.08.2016 р.
Він передбачає суттєве зниження ставок акцизного податку з увезених на митну територій України автомобілів, випущених не раніше 01.01.2010 р., за умови, що особа увозить не більше одного автомобіля та не здійснюватиме його продаж (обмін, дарування, доручення тощо) протягом 365 календарних днів із дати реєстрації в Україні. У разі відчуження протягом 365 днів із дня реєстрації транспортних засобів, під час увезення яких були застосовані пільгові ставки акцизного податку, платник податку зобов’язаний сплатити акцизний податок за такі транспортні засоби за ставками, установленими ст. 215 ПКУ.
Така пільга зі зниження ставок акцизного податку має діяти до 31.12.2018 р.
Однак, як повідомлялося на веб-сайті Президента України, при підписанні цього Закону домовилися, що зміни до нього, які невідкладно внесе Глава держави, будуть підтримані всіма фракціями та проголосовані у Верховній Раді найближчого четверга. Зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону, а саме — одна машина до кінця дії закону, уведення заборони перепродажу й за умови, якщо власник авто має завезти його в Україну особисто.
Як видно, на веб-сайті ВРУ було зареєстровано законопроект № 4905 "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів".

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/S-1-avgusta-budut-dejstvovat-lgotnye-stavki-akciza-na-vvoz-bu-avto.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!