Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 01.01.15 р. запроваджується держрегулювання цін на ліки

November 14, 2014

МОЗ України розробило та винесло на розгляд Уряду проект постанови, яка створює рівні умови ціноутворення на ліки вітчизняного та іноземного виробництва та запроваджує державне регулювання цін на ліки.

Розмір торгівельно-роздрібних надбавок на вітчизняні ліки, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 грн. за одну упаковку, до сьогодні становила від 0,3 % до 169,5 %.

Відтепер після набуття чинності змін до п. 1 постанови КМУ від 17.10.08 р. № 955 граничні надбавки на ліки, включені до Нацпереліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, коливатимуться від 10 % до 25 %.

На думку фахівців, прийняття цієї постанови дозволить збільшити економічну доступність низьковартісних вітчизняних ліків для малозабезпечених верств населення та запровадити рівні умови застосування державного регулювання цін на ліки, як для іноземного, так і вітчизняного виробника.

Зміни до п.1 постанови КМУ від 17.10.08 р. № 955 набудуть чинності 1 січня 2015 р.

За матеріалами офіційного сайту МОЗ.

 

Новини за темою:

Передоплата бюджетними коштами: збільшені строки виконання поставки ліків

Зміни до Закону про лікарські засоби уже в дії

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!