Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зростання цін і тарифів впливатиме на прожитковий мінімум

September 25, 2017

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7121 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про прожитковий мінімум», яким запроваджується механізм коригування показників єдиного базового стандарту – прожиткового мінімуму, з метою приведення його розмірів у відповідність із ст. 46 Конституції України.
Так, пропонується здійснювати перерахунок прожиткового мінімуму на одну особу, а також для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення з урахуванням фактичного зростання споживчих цін і тарифів, у випадку перевищення фактичного розміру прожиткового мінімуму його офіційно затвердженої величини.
Прожитковий мінімум – вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості (ст. 1 Закону від 15.07.99 р. № 966-XIV «Про прожитковий мінімум»).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!