Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Роль імпортної ліцензії при підтвердженні митної вартості

August 16, 2013

Відповідно до Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» імпортна ліцензія - це належним чином оформлене право на імпорт протягом встановленого строку певних товарів або валютних коштів з метою інвестицій та кредитування.
Ліцензія на імпорт товарів видається із строком дії, що не перешкоджає здійсненню суб`єктом ЗЕД імпорту, у т. ч. з віддалених місць, та відповідає умовам зовнішньоекономічного договору. При цьому, термін дії такої ліцензії має передбачати виконання зобов`язань її отримувача за зовнішньоекономічним договором, але не перевищувати термін дії кількісних обмежень. Таким чином, видана ліцензія свідчить про відповідність поданих суб`єктом господарювання документів встановленим вимогам та є дійсною протягом строку її дії.
Якщо імпорт товару підлягає ліцензуванню, то відповідно до МКУ для підтвердження заявленої митної вартості декларанти мають подати і копію імпортної ліцензії, крім інших документів. Крім того, якщо подані документи (у т. ч. копія імпортної ліцензії) містять розбіжності, ознаки підробки або не містять всіх відомостей, що підтверджують числові значення складових митної вартості товарів, чи відомостей щодо ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари, передбачено зобов`язання декларанта подати і інші додаткові документи.

Лист Мінекономрозвитку від 26.07.13 р. № 4121-11/26172-06.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!