Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Родичам померлих в акціях протесту з 21.11.13 р. по 21.02.14 р. виплатять одноразову грошову допомогу

May 22, 2014

Затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов`язана з участю у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.
Зокрема, допомога виплачується членам сімей загиблих (померлих) учасників масових акцій громадського протесту, яких включено до списку, за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.
Допомога виплачується одноразово у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час виплати цієї суми.
Для отримання допомоги уповноважений представник сім`ї звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога.
До заяви додаються:
- копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред`явленням оригіналу);
- копія свідоцтва про смерть особи (з пред`явленням оригіналу);
- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
- копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтва про одруження, свідоцтва про народження);
- письмова згода довільної форми про виплату допомоги уповноваженому представнику сім`ї від інших членів сім`ї;
- довідка про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб за формою;
- довідка про доходи за формою (для осіб, які перебували на утриманні загиблого (померлого) учасника масових акцій громадського протесту).
Орган соціального захисту населення протягом 10 днів після подання заяви та документів призначає допомогу уповноваженому представнику сім`ї.
Допомога перераховується на банківський рахунок уповноваженого представника сім`ї у 5-денний строк після надходження коштів на рахунок органу соціального захисту населення.

Наказ Мінсоцполітики від 06.05.14 р. № 275 набуде чинності з дня офіційного опублікування.


Новини за темою:

Доплати до пенсії родичам померлих в акціях протесту з 21.11.13 р. по 21.02.14 р.

Сім`ям загиблих на Майдані виділять допомогу у розмірі 121800 грн.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!