Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ресторани не повинні отримувати дозвіл на розміщення Держпрапора України або прапора іншої держави

November 17, 2014

Держпідприємництво інформує про деякі питання розміщення Державного Прапору України, а також прапору іноземної держави на території суб’єкта господарської діяльності та необхідності отримання спеціального дозволу на таке розміщення.

Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Проте, на сьогодні, закону, який би регулював порядок використання Державного Прапору України, немає.

Відповідно до загальних вимог до реклами, закріплених ст. 8 Закону «Про рекламу», у рекламі забороняється, зокрема, використовувати або імітувати:

- зображення Державного Герба України, Державного Прапора України;

- звучання Державного Гімну України;

- зображення державних символів інших держав та міжнародних організацій;

- а також офіційні назви державних органів, органів місцевого самоврядування, крім випадків, передбачених законами України у сфері інтелектуальної власності.

Однак, розміщення Державного Прапора України або прапора іншої держави на території чи на будівлі ресторану, на думку Держпідприємництва, не є використанням чи імітуванням його зображення.

Крім того, у Законі «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» відсутній відповідний дозвіл, у зв’язку з чим необхідності в його отриманні немає.

За матеріалами офіційного сайту Держпідприємництва.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!