Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реорганізація платника ПДВ: як скласти розрахунок коригування?

May 10, 2016

ДФС в листі від 11.04.16 р. № 7964/6/99-99-19-03-02-15 Щодо порядку складання платником податку, реорганізованим шляхом приєднання, розрахунку коригування до ПН, складеної до початку такої реорганізації розглянула питання про складання розрахунку коригування до податкової накладної платником ПДВ, створеного шляхом приєднання, що виписана до такої реорганізації.
Так, податківці зазначили, що реєстрація платника ПДВ, реорганізованого шляхом приєднання до іншого платника податків, анулюється. При цьому нарахування ПДВ та коригування податкового кредиту не відбувається.
У новоствореного підприємства-правонаступника відсутні підстави для складання розрахунку коригування до ПН, складеної до такої реорганізації, в т.ч. і в разі зміни суми компенсації вартості поставлених товарів / послуг.
Якщо ж після такої реорганізації відбувається збільшення суми компенсації вартості поставлених платником податку товарів / послуг, підприємство-правонаступник складає нову ПН на суму збільшення на дату такого збільшення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Reorganizaciya-platelshhika-NDS-kak-sostavit-raschet-korrektirovki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!