Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рекомендації щодо формування структури навчального року

September 2, 2014

Міністерство рекомендує загальноосвітнім навчальним закладам при розробленні структури 2014/2015 навчального року в повній мірі скористатися можливостями, які надає Закон України "Про загальну середню освіту". У Законі зазначено, що структура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою. При цьому тривалість канікул у загальноосвітніх навчальних закладах протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів.
Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань - 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.
При цьому слід врахувати, що державними санітарними правилами і нормами встановлено тижневе гранично допустиме навчальне навантаження учнів різних класів.
Крім того, рекомендовано керівникам вищих та професійно-технічних навчальних закладів:
• внести зміни до графіків навчального процесу денної форми навчання, передбачивши, зокрема, до кінця осіннього семестру 2014/2015 навчального року ущільнення розкладу навчальних занять за рахунок проведення додаткових занять, часткового переходу на шестиденний робочий тиждень, а також збільшення до чотирьох тижнів тривалості зимових канікул;
• запровадити на початку весняного семестру 2014/2015 навчального року протягом чотирьох тижнів дистанційні елементи у навчанні із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій при опрацюванні теоретичного матеріалу, виконанні практичних та індивідуальних завдань (курсових проектів (робіт)).

Лист МОН від 12.08.14 р. № 1/9-409.
[d1641]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!