Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Регулятори напрацюють законопроект про деофшоризацію

March 24, 2016

На напрацюваннях Нацбанку та фіскальної служби ґрунтуватиметься концепція з деофшоризації. Вона буде відтворена у відповідному законопроекті та в засадах нового валютного регулювання центрального банку. Над цими документами також працюватиме і Антимонопольний комітет України.
Про це йшла мова під час тристоронньої робочої зустріч з представниками Державної фіскальної служби, Антимонопольного комітету та Нацбанку. Основною метою зустрічі стало вироблення спільної стратегії щодо трансфертного ціноутворення та деофшоризації українського бізнесу.
Національний банк уважає, що обговорення моделі деофшоризації, яка б зафіксувала status quo, та чесно визнала факт офшорності є вкрай необхідним. Деофшоризація не повинна “вбивати” бізнес, але бізнес повинен бути транспарентним. Тож визначення кінцевих власників офшорних компаній стратегічно важливе для країни.
Окрім цього, сторони домовилися про обмін інформацією щодо діяльності фінансового сектору, обговорили питання трансфертного ціноутворення, необхідність об’єднання зусиль для боротьби з конвертаційними центрами та нелегальними обмінними пунктами.
Наступна зустріч відбудеться за декілька тижнів та буде присвячена більш детальному обговоренню майбутньої концепції деофшоризації українського бізнесу.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!