Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Регулювання діяльності торговців і фондових бірж потерпіло зміни

November 21, 2016

НКЦПФР на засіданні, яке відбулось 17 листопада 2016 року, схвалила зміни до деяких нормативно-правових актів в сфері регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж.
Зміни, які вносяться до «Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами», зобов’язують торговців інформувати Комісію про операції з цінними паперами, за якими у них виникає підозра маніпулювання цінами на фондовому ринку, або укладання "підозрілого" договору клієнтом та/або контрагентом, у складі нерегулярних адміністративних даних.
Зазначені зобов’язання торговців раніше були внесені в «Правила (умови) здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андерайтингу, управління цінними паперами».
Крім того, проектом пропонується для віднесення договору до «підозрілого» встановити відхилення ціни лістингових цінних паперів та цінних паперів, які використовуються для розрахунку біржового фондового індексу,  від останнього розрахованого біржового курсу на 20% і більше (в чинній редакції – «на 30% і більше»).
Проектом уніфіковано деякі зміни, які останнім часом вносились до інших нормативно-правових актів в сфері регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж.
Документ буде опубліковано на офіційному веб-сайті НКЦПФР в розділі «Проекти регуляторних актів» http://nssmc.gov.ua/law/projects для ознайомлення з ним учасників ринку і надання протягом 10 днів своїх пропозицій та зауважень.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/NKCBFR-odobrila-izmeneniya-k-nekotorym-normativno-pravovym-aktam-v-sfere-regulirovaniya-deyatelnosti-torgovcev-i-fondovyx-birzh

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!