Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація платників ПДВ по-новому: оприлюднено проект

October 29, 2014

На офіційному порталі ДФС оприлюднено проект наказу Мінфіну ”Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість”.

Проектом внесено зміни щодо збільшення загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, при досягненні якої особа зобов’язана зареєструватись як платник ПДВ (до закінчення 2014 року діє норма щодо суми у 300 000 гривень, а з 1 січня 2015 року – у 1 000 000 гривень).

Також визначено види економічної діяльності, на які поширюється дія спеціального режиму оподаткування у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, і які вказуються в розділі 7 заяви про реєстрацію сільгосппідприємства як суб`єкта спецрежиму з ПДВ.

Визначені особливості функціонування ВЕЗ ”Крим” під час тимчасової окупації її території, а саме:

- з 1 червня 2014 року вважається анульованою податкова реєстрація осіб, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання) та перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або міста Севастополя;

- така податкова реєстрація може бути відновленою після евакуації особи на іншу територію України або внаслідок завершення строку тимчасової окупації.

Проект скасовує обов’язковість скріплення правочинів печаткою.

Платники ПДВ, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати Запит про отримання витягу з реєстру платників ПДВ за формою № 1-ЗВР (додаток 11 до Положення) засобами електронного зв`язку в електронній формі.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:

Знайомтесь з новим Реєстром виданих та отриманих податкових накладних

Електронне адміністрування ПДВ: готуємось до впровадження

Нова форма податкової накладної – з 01.12.14 р.

Нова ПДВ-звітність – з 01.12.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!