Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрацію змін до кредитних договорів дебюрократизовано

March 6, 2017

Нацбанк спростив процедуру надання документів для реєстрації змін до договорів на залучення резидентами кредитів в іноземній валюті від нерезидентів. У рамках дебюрократизації центральним банком операцій з іноземною валютою, яка проводиться паралельно з поступовою лібералізацією валютного регулювання, постановою Правління НБУ від 02.03.17 р. № 18 унесено зміни до Положення про порядок здійснення банками аналізу та перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників.
Постанова набуває чинності з 22.03.17 р., але вже з 4 березня 2017 року банкам не потрібно надавати до НБУ скан-копії документів під час реєстрації змін до кредитних договорів за наявності індикаторів ризикових фінансових операцій, якщо зміни стосуються виключно випадків:
– зниження розміру процентної ставки, комісій, неустойки, інших платежів;
– переходу резидента-позичальника на обслуговування в інший уповноважений банк;
– зміни юридичної адреси позичальника;
– пролонгації строку кредиту, позики.
Перелік індикаторів ризикових фінансових операцій визначено Положенням про порядок здійснення банками аналізу та перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників, затвердженим постановою Правління НБУ від 15.08.16 р. № 369.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nacbank-debyurokratiziroval-registraciyu-izmenenij-k-kreditnym-dogovoram.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!