Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація договорів перестрахування за новим Порядком

November 10, 2015

Затверджено Порядок реєстрації договорів перестрахування та надання страховиками (цедентами, перестрахувальниками) інформації про укладені договори перестрахування з страховиками (перестраховиками) нерезидентами.
Так, страховиком (цедентом, перестрахувальником) резидентом (далі - Заявник) в Нацкомфінпослуг реєструються договори перестрахування, укладені із страховиками (перестраховиками) нерезидентами, в тому числі за участю страхових та/або перестрахових брокерів.
При укладанні договорів перестрахування із страховиками (перестраховиками) нерезидентами можуть бути використані відомі міжнародні звичаї, рекомендації, правила міжнародних органів та організацій, якщо це не заборонено Законом "Про зовнішньоекономічну діяльність" або іншими законами.
У разі укладення договору перестрахування, який підлягає реєстрації в Нацкомфінпослуг:
1) заявник протягом 10 календарних днів після укладення договору перестрахування із страховиком (перестраховиком) нерезидентом надсилає до Нацкомфінпослуг інформацію згідно з додатком 1 до цього Порядку у паперовому та електронному вигляді (на електронному носії у форматі Microsoft Excel);
2) заявник протягом 90 календарних днів з дня укладення договору надсилає до Нацкомфінпослуг разом із супровідним листом (складається в довільній формі) такі документи:
- копію (копії) договору перестрахування, засвідчену (засвідчені) уповноваженою особою Заявника (копія договору перестрахування на двох і більше сторінках повинна бути прошита та містити наскрізну нумерацію сторінок);
- копію (копії) договору перестрахування, засвідчену (засвідчені) нотаріально - у разі необхідності перерахування іноземної валюти та/або купівлі іноземної валюти за таким договором відповідно до вимог Положення про застосування іноземної валюти в страховій діяльності.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 15.09.15 р. № 2201 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в ”Офіційному віснику України” від 17.11.15 р. № 89.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!