Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важливі роз`яснення ДФС на 31 березня 2017 року

March 31, 2017

Звітність з ПДВ та ЄСВ, актуальні питання декларування доходів громадян, заповнення форми № 1ДФ, повернення товару, дотації для сільськогосподарських товаровиробників – фахівці Utekи зробили добірку найбільш важливих роз'яснень у зручній табличній формі.

Реквізити

Назва

Суть раз'яснення

ПДВ

Підкатегорія 101.20 ЗІР
 

Коли вперше подавати нову звітність з ПДВ
 

Подання податкової звітності за формою, яка враховує зміни, унесені наказом Міністерства фінансів України від 23.02.16 р. № 276 вперше здійснюється за звітний період березень 2017 року (граничний строк подання 20.04.17 р.), І квартал 2017 року (граничний строк подання 10.05.17 р.).

ЄСВ

ДФС у Закарпатській області

ЄСВ: особливості подання звітності та обов’язкова плата

 

Для підприємців, що перебувають на загальній системі оподаткування, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, базою нарахування ЄСВ є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць – 704 грн.

Декларування доходів

ДФС у Львівській області

Актуальні питання декларування доходів громадян

 

Оскільки до податкової знижки за звітний календарний рік дозволено включати суми витрат, здійснених платником податку за навчання протягом звітного податкового року, а відповідно до умов договору (контракту) про надання освітньої послуги (навчання) платником здійснюється оплата за місяці навчального року, який включає місяці календарного року, що настає за звітним, одним платіжним документом (квитанцією), при включенні до податкової знижки за звітний рік слід ураховувати суму витрат (частину) у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Решта суми, сплаченої за таким платіжним документом (квитанцією), може бути включена платником податку при реалізації права на податкову знижку у наступному році.

 

Е-декларація: приклад реєстрації

Реєстрація на порталі НАЗК для подання електронної декларації.

Податок на прибуток

ДФС у Закарпатській області

Як правильно відображати у податковому розрахунку 1 ДФ орендні платежі

 

Сума орендних платежів, які виплачуються податковим агентом на користь фізичних осіб на підставі договорів оренди рухомого майна (транспортний засіб, обладнання, устаткування, інше майно), відображаються ним у формі № 1 ДФ під ознакою доходу «127».

РРО

ДФС у Тернопільській області

Товар повернено: що з РРО

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ установленої форми на повну суму проведеної операції.

 

Дотації

ДФС в Івано-Франківській області

Розпочався прийом заяв від с/г виробників для формування Реєстру отримувачів дотації

Заява заповнюється та подається в електронній формі або у паперовому вигляді протягом п'яти календарних днів після закінчення граничного строку подання податкової звітності з ПДВ, установленого для місячного податкового (звітного) періоду. Тобто перші заяви можуть бути подані починаючи з 21.03.17 р.

Джерело:

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!