Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Важливі роз`яснення ДФС на 27 січня 2017 року

January 27, 2017

Особливості складання ПН, нові реквізити рахунків, розраховуємо податки з заробітної плати, як заповнюється податкова декларація єдинника, річна звітність «спрощенця» - фахівці Uteka зробили добірку найбільш важливих роз'яснень у зручній табличній формі.

Реквізити

Назва

Суть раз'яснення

ПДВ

Лист ДФС від 20.01.17 р. № 1312/7/99-99-15-03-02-17

Особливості складання ПН з 1 січня 2017 року

 

Відсутність коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг в податковій накладній, дата складання якої припадає на період з 1 січня 2017 року до дати набрання чинності відповідних змін до форми податкової накладної не визначається як помилка, допущена при складанні такої податкової накладної.

ЄСВ

Офіс великих платників податків

Нові реквізити рахунків для сплати ЄСВ у 2017 році

У зв’язку з реорганізацією Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби в січні 2017 року відкрито нові рахунки для сплати Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) в розрізі територіальних управлінь Офісу.

Офіс великих платників податків

Зміни в податковому законодавстві: ЄСВ

ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування, та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю, зобов’язані нараховувати та сплачувати єдиний внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску, незалежно від того отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року чи ні.

Бухоблік

 

ДФС у Чернігівській області

Розраховуємо податки із заробітної плати: прості приклади

У 2017 році податкова соціальна пільга становить для будь-якого платника 800 грн. (50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи у розрахунку на місяць, встановленому законом на 1 січня звітного податкового року). Розмір підвищеної і максимальної податкової соціальної пільги 150% ПCП = 1200 гpн; 200% ПCП = 1600 гpн.

Єдинники

Категорія 107.08 "ЗІР"

Як заповнюється податкова декларація єдинника у разі зміни групи протягом року?

 

ФОП – платник єдиного податку, яка протягом року самостійно прийняла рішення про зміну групи платника єдиного податку, подає до контролюючого органу податкову декларацію наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи (показники господарської діяльності): для платника єдиного податку відповідної групи, на якій перебував такий платник – показники за минулий період; для платника єдиного податку відповідної групи, яку обрав (нова група) такий платник – показники за податковий (звітний) період.

ДФС у Тернопільській області

Нюанс для «новачка» при виборі спрощенки для першої чи другої групи

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця

ДФС у Тернопільській області

Річна звітність «спрощенця» першої та другої групи: заповнюємо разом (Відеороз'яснення)

Для платників єдиного податку – фізичних особ-підприємців першої чи другої групи звітним (податковим) періодом є календарний рік. Строк подання такої декларації - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Отож, останнім днем подання декларації для першої та другої групи буде 1 березня 2017 року.

Також читайте:

Важливі роз'яснення ДФС на 20 січня 2017 року
Актуальні питання оподаткування
При веденні обліку в електронній формі під час перевірки будьте готові надати завірені паперові копії
Особливості проведення перевірок з урахуванням останніх змін

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!