Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дозвіл на розміщення зовнішньої реклами буде видаватися по-новому

August 31, 2016

Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами».

Згідно з проектом, до повноважень робочого органу місцевої ради щодо розміщення реклами передбачається віднести переоформлення, видачу дубліката та анулювання дозволу; проведення обстежень, необхідних для видачі дозволу, та надання висновків за результатами їх проведення.

Разом з тим, виключається з повноважень прийняття рішення про встановлення пріоритету заявника на місце розташування рекламного засобу, продовження строку, на який встановлено зазначений пріоритет, або про відмову у встановленні такого пріоритету.

Пропонується встановити, що для отримання дозволу заявник подає робочому органу заяву через центр надання адміністративних послуг.

Також робочому органу не потрібно буде погоджувати видачу дозволу з власником місця або уповноваженим ним органом (особою), а також з власником інженерних комунікацій - у разі розміщення зовнішньої реклами в межах охоронних зон цих комунікацій. Тобто, узгодження потрібно в певних випадках тільки з Мінкультури, обладміністраціями, Укравтодором, Нацполіціей.

Термін видачі дозволу або надання письмового повідомлення про відмову у його видачі не може перевищувати 10 робочих днів з дня реєстрації заяви центром надання адмінпослуг.

Розгляд документів, поданих для отримання дозволу, може бути призупинено виконавчим органом (робочим органом) для завершення погоджувальних процедур на термін, що не перевищує 10 робочих днів, за письмовою повідомленням заявника в виконавчий орган або адміністратору, який протягом 1 робочого дня повідомляє про це робочий орган. На наступний день після закінчення терміну призупинення розгляду документів або отримання від заявника матеріалів погодження робочий орган поновлює розгляд документів, поданих для отримання дозволу.

Робочий орган в день отримання погоджень подає виконавчому органу ради пропозиції та проект відповідного рішення. Виконавчий орган ради не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дати отримання зазначених пропозицій приймає рішення про надання дозволу або про відмову в його наданні.

Дозвіл надається на необмежений термін, якщо інше не встановлено законом (зараз - на 5 років, якщо менший строк не зазначено у заяві).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Razreshenie-na-razmeshhenie-naruzhnoj-reklamy-budet-vydavatsya-po-novomu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!