Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дозвіл на проїзд великогабаритних та великовагових ТЗ слід погодити та оплатити

August 28, 2013

Внесено зміни до Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів (далі - ТЗ) автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами.
Рух таких ТЗ автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами здійснюється на підставі дозволу на участь у дорожньому русі ТЗ, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, виданого перевізникові Державтоінспекцією, або документа про внесення плати за проїзд таких ТЗ.
Дозвіл оформлюється підрозділами Державтоінспекції на підставі погоджувальних документів з власниками вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів, мостового господарства, служб міського електротранспорту, електромереж, електрифікації, електрозв`язку, в яких визначаються умови і режим проїзду зазначених ТЗ.
Крім того, визначено порядок отримання такого дозволу. Видача дозволу та подання документів, необхідних для його отримання, переоформлення, видачі дубліката та анулювання, здійснюються через дозвільний центр.
Для отримання дозволу перевізник має подати:

  • заяву, в якій зазначаються заплановані строки проїзду ТЗ, маршрут руху, геометричні (висота, ширина, довжина) і вагові (загальна вага, осьові навантаження) параметри ТЗ, інформація про вантаж, найменування, адреса, телефон перевізника та прізвище відповідальної за перевезення особи;
  • копії погоджувальних документів з власниками вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів, мостового господарства, служб міського електротранспорту, електромереж, електрифікації, електрозв`язку щодо проїзду автотранспорту;
  • документ, що підтверджує внесення плати за оформлення дозволу.

Рішення про видачу або відмову у видачі дозволу приймається підрозділами Державтоінспекції в 10-денний строк з дня подачі документів. Переоформлення, видача дубліката та анулювання дозволу здійснюється на безоплатній основі.
Також визначені підстави для відмови у видачі дозволу, його переоформлення та анулювання.

Постанова КМУ від 14.08.13 р. № 582
набуде чинності з дня опублікування.

Новини за темою:
Зміни порядку здійснення габаритно-вагового контролю ТЗ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!