Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розроблено проект Порядку розроблення національних класифікаторів

August 22, 2017

З метою встановлення єдиної процедури розроблення національних класифікаторів, обов’язкової для застосування, Мінекономрозвитку розроблено проект Порядку розроблення національних класифікаторів (далі – Порядок).

Порядок визначає процедури розроблення національних класифікаторів та змін до них, у тому числі гармонізованих із міжнародними або європейськими класифікаторами, скасування національних класифікаторів, основні принципи побудови, правила оформлення, особливості внесення змін до національного класифікатора та подання на затвердження до Мінекономрозвитку.

Порядок установлює спрощені процедури розроблення національних класифікаторів у порівнянні з ДСТУ 1.10:2005. Порядок не передбачає виконання таких етапів під час розроблення національного класифікатору: підготовлення заявки та включення пропозиції щодо розроблення проекту національного класифікатора до Програми робіт з національної стандартизації, надання коментарів до проекту національного класифікатора, державної експертизи проекту національного класифікатора та державної реєстрації національного класифікатора.

Із набуттям чинності Порядку передбачається скасувати ДСТУ 1.10.

На сьогодні затверджено 19 національних класифікаторів, які охоплюють майже всі сфери соціально-економічної діяльності. 11 національних класифікаторів розроблено суб’єктами господарювання (дев’ятьма суб’єктами господарювання), 8 – центральними органами виконавчої влади (далі – ЦОВВ) (трьома ЦОВВ).

Порядок буде застосовуватися юридичними особами незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, які замовляють та/або розробляють національні класифікатори та зміни до них.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Razrabotan-proekt-Poryadka-razrabotki-nacionalnyx-klassifikatorov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!