Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розмір утримань з зарплати планують підвищити на 13 %

August 13, 2015

ПФУ оприлюднив проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування" .
Проектом Закону передбачається здійснити перерозподіл єдиного внеску між роботодавцем та найманим працівником шляхом збільшення розміру утримань із заробітної плати працівників на 13 % (до 16,64 %) та відповідно зменшення розміру нарахувань на фонд оплати праці для роботодавця на 13 %.
В діючих умовах середньомісячний відсоток нарахованого та утриманого єдиного внеску складає 39,47 % (35,83 % – роботодавець, 3,68 % – працівник), роботодавець сплачує 91 % від його загальної суми, а найманий працівник 9 %.
Після перерозподілу розміру єдиного внеску така пропорція становитиме 22,83 % - роботодавець, 42,16 % - сплачуватиме працівник.
Такий перерозподіл не повинен призвести до зменшення реальної заробітної плати найманих працівників, що повинно закріпитись законодавчо.
Перерозподіл єдиного внеску від роботодавця до найманого працівника буде сприяти зацікавленості в його сплаті останнім, посиленні страхових принципів у соціальному страхуванні та зменшенні дефіциту бюджету фонду оплати праці внаслідок легалізації заробітної плати та зайнятості.
Також проектом передбачається вилучення положень із Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо застосування платниками з 2016 року понижуючого коефіцієнту 0,6 до розміру єдиного внеску, що в свою чергу сприятиме збалансуванню бюджету фонду оплати праці.

За матеріалами офіційного веб-сайту ПФУ.

Новини за темою:
Що прийде на зміну трудовим книжкам?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!