Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розширено перелік операцій з депозитними сертифікатами НБУ

December 4, 2015

НБУ консолідував в єдиному документі порядок обліку депозитних сертифікатів та проведення всіх видів операцій з ними на первинному і вторинному ринках.

Також визначено порядок укладання договорів про розрахунки за операціями з біржами, описано регламент роботи в Системі СЕРТИФ.

Крім цього, врегульовано взаємодію НБУ і комерційних банків під час купівлі-продажу депозитних сертифікатів на первинному та вторинному ринках та під час надання кредитів банкам під заставу цих інструментів.

Водночас НБУ на прохання банків запровадив два нові види операцій з депозитними сертифікатами на вторинному ринку. По-перше, відтепер банки можуть здійснювати на біржах операції репо з переходом прав власності на депозитні сертифікати з розрахунками за принципом «поставка проти оплати». Досі не існувало можливості здійснювати операцій репо з цими інструментами. По-друге, банки можуть купувати та продавати депозитні сертифікати на позабіржовому ринку не лише за принципом «поставка без оплати», а й за принципом «поставка проти оплати». Це посилить надійність розрахунків між банками на позабіржовому ринку.

Постанова НБУ від 03.12.15 р. № 859 набула чинності з 03.12.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!