Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розширене коло спадкоємців, які сплачують податок за ставкою 0 %

March 23, 2017

З 2017 року звільняється від обкладення ПДФО спадок, який від спадкодавця також отримують члени його сім'ї другого ступеня спорідненості: рідні брати та сестри, баба, дід і внуки. Нині чинним Податковим кодексом передбачалося звільнення від оподаткування спадку, що отримується членами сім'ї спадкодавця тільки першого ступеня спорідненості: батьки, чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені. При цьому для всіх інших спадкоємців податок залишається у розмірі 5 %.
Крім того, спадкоємці першого і другого ступеня спорідненості також звільняються від необхідності проведення оцінки успадкованих об'єктів для цілей оподаткування.
В інших випадках отримання доходів у вигляді об'єктів спадку/подарунків об'єктом оподаткування є оцінна вартість таких об'єктів спадку/подарунків, визначена згідно із законом.

Закон від 23.02.17 р. № 1910-VIII набуде чинності з дня, що настає за днем його публікації, і застосовується до доходів у вигляді спадку/подарунка, отриманих починаючи з 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!