Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розраховуємо середню зарплату для працівника з підвищеним окладом виходячи з тарифної ставки

August 15, 2017

У разі коли нарахування проводяться виходячи із середньої заробітної плати, працівник не мав заробітку не зі своєї вини, розрахунки проводяться виходячи з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу (п. 4 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, далі – Порядок № 100).
Установлення підвищених посадових окладів (тарифних ставок) працівникам, наприклад, у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці, яке не вимагає проведення атестації робочих місць за умовами праці, та інші підвищення посадових окладів (тарифних ставок) працівників передбачені цим Порядком.
Тобто підвищення посадових окладів є елементом формування нового посадового окладу (тарифної ставки) із підвищенням, розмір якого встановлюється працівнику в штатному розписі і на який нараховуються інші додаткові виплати: доплати, надбавки тощо.
Ураховуючи вказане, при застосуванні положень зазначеного Порядку № 100 при обчисленні середньої заробітної плати необхідно застосовувати підвищений посадовий оклад (тарифну ставку) працівника, установлений йому в штатному розписі на момент проведення відповідних нарахувань.

Лист ДФС від 17.05.17 р. № 1440/0/101-17.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!