Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розповсюдження та рекламу електронних сигарет плануюють заборонити

June 13, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2697 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розповсюдження та реклами електронних сигарет (цигарок)".
Законопроектом № 2697 пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення, Закони України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про рекламу» положеннями, які забороняють продаж електронних сигарет неповнолітнім, а також рекламу електронних сигарет та передбачають адміністративну відповідальність за рекламу та продаж цієї продукції неповнолітнім особам.
З цією метою пропонується визначити на законодавчому рівні поняття «електронна сигарета (цигарка) - портативний електричний продукт, який включає в себе послідовно з’єднані картридж з рідиною, дозатор-розпилювач (випарник) і акумулятор та використовується як персональний інгалятор для випаровування рідкого розчину в аерозольний туман, що імітує акт куріння тютюну».
Відповідні зміни передбачається внести до Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
Прийняття проекту закону дозволить зменшити негативний вплив дії отрутних речовин, які містяться в електронних сигаретах, на здоров’я неповнолітніх та створить передумови зниження рівня залежності і звикання населення до електронних сигарет.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Rasprostranenie-i-reklamu-elektronnyx-sigaret-planiruyut-zapreti.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!