Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Витрати на проїзд у відрядженні: як документально підтвердити?

June 30, 2017

Статтею 10 Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР визначено, що перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок (далі – РК) та КОРО, а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій із продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО є обов'язковим, установлюються Кабміном.
Згідно з п. 10 Переліку, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336, дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО, продаж квитків у кіосках та салонах транспортних засобів для проїзду в міському, приміському та міжміському електротранспорті, міжміському автотранспорті дозволено проводити без застосування РРО з використанням РК та КОРО.
Таким чином, якщо в автотранспорті, що здійснює міжміські перевезення, пасажирам видаються квитки, форма яких не відповідає вимогам діючого законодавства, то одночасно з таким квитком пасажиру має видаватись і розрахункова квитанція.
Тож з метою необкладення ПДФО витрат на проїзд працівника підприємства, що перебував у відрядженні, якщо у квитку на міжміські перевезення реквізити вписано від руки або не зазначено, необхідно долучити також відповідну розрахункову квитанцію, видану перевізником.

Лист ДФС від 10.05.17 р. № 7601/5/99-99-14-05-01-16.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!